Vakantietips van Marjon: Ontdek de veelzijdige Balearen

Mallorca is het grootste eiland van de eilanden groep de Balearen met zijn vele dagen zon is dit een geliefde zonbestemming. Afgezien van zijn hoofdstad Palma, een echt landelijk gebied vol met fantastische plekken om te verblijven. Met zijn amper 3640 vierkante kilometer past het zeven keer in Sicilië, terwijl het zelf op zijn beurt bijna vijf keer zo groot is als Menorca en Ibiza. Mallorca is een mekka voor liefhebbers van zonnige stranden. De betaalbare hotels bieden plaats aan de talloze zonaanbidders die Mallorca in hun hart hebben gesloten. Meer dan 3,5 miljoen mensen wonen op het eiland. De beroemdheden die Majorca hebben gekozen als hun hoofdverblijf zijn Michael Douglas en Catherine Zeta-Jones, Claudia Schiffer, Julian Lennon, Annie Lennox en Sarita Montiel. Zelfs het Spaanse koningshuis heeft een zomerhuis in Palma. Mallorca is internationaal bekend om een speciaal gebakje genaamd “Ensaimada mallorquina”, die wordt geleverd in verschillende maten en is verpakt in platte kartonnen dozen vergelijkbaar met dezelfde die worden gebruikt voor pizza’s.

Balearen in de Middellandse Zee

Het prachtige eiland Mallorca ligt in de Middellandse Zee op ongeveer 200 kilometer van zowel Barcelona als Algiers, even dichtbij Europa als bij Afrika, de ligging is werkelijk uniek waardoor het klimaat er altijd aantrekkelijk is. Als we Mallorca naderen, zoals de circa vijftien miljoen toeristen per jaar, namelijk vanuit de lucht, springt ons onmiddellijk de schoonheid van Mallorca in het oog. Op Mallorca zijn twee bergketens, die zich min of meer parallel aan elkaar uitstrekken. Vakantieblogger Marjon van reischeck.nl geeft aan dat deze plekken zeer kindvriendelijk zijn. Een must-see dus voor gezinnen met kinderen. Behalve de toppen van de bergketens zijn de windmolens een zo vaste, bijna constante verschijning, een symbool voor het eiland. Want ondanks het toerisme blijven de tradities bestaan op dit eiland. Wie ooit van een zonvakantie op Mallorca heeft genoten, zal ooit weer terugkeren, dat is zeker. Naast het internationale toerisme, Palma en de haven voeden de eilanden economie. Veel cruises dok in de mooie haven. Er is een internationale luchthaven in Palma, The Son Sant Joan, dat meer dan 22 miljoen mensen te verwerken krijgt per jaar.

Palma Nova de Mallorca

Palma Nova is een uitbreiding van de stad Palma de Mallorca, midden in de Calvia gemeente. Dit gebied is enorm gegroeid de laatste tijd, als gevolg van het kopen van vastgoed door internationale investeringsmaatschappijen. Het is geen geheim dat als Britten, Duitsers en Russen het eiland te bezoeken in de zomer, vallen ze verliefd op haar en het verlangen om een tweede woning koopt u daar, in het bijzonder op het gebied van Calvia, die is uitgegroeid tot een van de rijkste in Europa. Golfbanen, waterparken, het Gran Casino, beurzen, 5 sterren hotels en restaurants verwelkomen zowel toeristen als inwoners.

Populaire hotelaccommodaties op de Balearen

Mallorca is niet zomaar een zon-en-zee bestemming; het eiland biedt hotels die echt iets extra’s leveren. Neem bijvoorbeeld het “Cap Rocat,” een omgebouwd fort. Hier slaap je in voormalige militaire bunkers omgetoverd tot luxe suites. Overdag kun je duiken in hun infinity pool met uitzicht op de Middellandse Zee. Voor de feestbeesten is “Pacha Hotel” in Palma een aanrader. Naast de legendarische Pacha nachtclub, biedt het hotel een fantastisch dakterras en cocktails die je tong laten dansen. Ook kun je de dag beginnen met een verkwikkende yoga-sessie op hun dakterras. Als je houdt van het goede leven maar ook duurzaamheid belangrijk vindt, check dan “Zafiro Palace Alcudia.” Dit hotel heeft niet één, maar meerdere zwembaden, en gebruikt zonne-energie voor alle faciliteiten. Ze hebben zelfs een adults-only zwembad voor als je even zonder kids wilt chillen. Ben je meer een natuurmens? “Belmond La Residencia” in Deià is omringd door het Tramuntana-gebergte. Na een dag wandelen kun je ontspannen in hun spa die natuurlijke lokale ingrediënten gebruikt voor behandelingen.

Bron: deze blog is geschreven door vakantieblogger Marjon van de reiswebsite reischeck.nl. Hier kun je terecht voor onafhankelijke vakantie-informatie, reistips en inspiratie voor je volgende vakantiebestemming.

Related

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest posts

Categories