Vakantie in Noorwegen

Een vakantie in Noorwegen is voor avonturiers. Dat is iets wat vaak wordt gezegd door vakantiegangers die Noorwegen hebben bezocht. Veel mensen gaan namelijk in Noorwegen kamperen. Kamperen is ideaal voor reizigers die willen gaan en staan waar ze willen. Je kan op 1 plek blijven of je kunt rondtrekken. Ga je kamperen in Noorwegen, waar moet je dan rekening mee houden?

Kamperen in Noorwegen

Noorwegen heeft veel campings, de meeste zijn te vinden in het zuiden van Noorwegen. Daarnaast zijn er ook campings in de buurt van steden te vinden. Zo is camping Oslo ideaal als je de hoofdstad wilt bezoeken en toch in de natuur wil verblijven. De camping variëren in ligging, faciliteiten en classificatie, die kan uiteenlopen van 1 tot 5 sterren. Alle campings beschikken in de meeste gevallen over eenvoudige maar schone voorzieningen. Maar als je een comfortabele en luxe camping zoekt heb je ook genoeg keuze. Als je bijvoorbeeld een camping zoekt met veel speelactiviteiten voor kinderen of met zwembaden ben je vaak wel gebonden aan de meer toeristische delen van Noorwegen in het zuiden.

Vrij kamperen

In Noorwegen kan je op veel plekken kamperen. Wat Noorwegen bijzonder maakt is dat je op  veel plekken vrij kan kamperen. Dat komt doordat er in Noorwegen het allemansrecht geldt, wat het recht op vrije toegang regelt.  Er zijn wel een aantal regels. Zo mag je maximaal drie dagen op dezelfde plaatst staan waarbij je 150 meter van bewoning af moet staan en niet op landbouwgrond mag kamperen. Daarnaast mogen caravans niet langs de openbare weg geparkeerd worden. Voor de rest is het vrij om te slapen of kamperen waar je wilt. Ideaal als je met een camper, te voet of op de fiets het land doorkruist.

Huren van campers en caravans

Veel mensen die gaan kamperen in Noorwegen gaan met een camper of caravan naar dit land. Met een caravan moet je wel opletten. Er zijn namelijk wegen waar het verboden is met een caravan te komen. Wil je altijd vrijheid hebben om te gaan en staan waar je maar wilt, dan is het beste om met een camper op pad te gaan. Als je gaat fietsen of wandelen kan je met een tent alle kanten op. De zomer is de beste periode om te gaan kamperen in Noorwegen, in de wintermaanden is het te koud om in een tent te overnachten. Ook zijn er veel campings waar je een stacaravan of een ingerichte tent kunt huren. Daarnaast staan er op veel campings houten hutten, beter bekend als hytter. Deze hutten beschikken doorgaans over twee tot zes bedden, kookgelegenheid en stromend water. Er zijn dus mogelijkheden genoeg om te kamperen in Noorwegen. Ga met het vliegtuig naar Oslo en huur een camper. Of ga met de auto en caravan. Net wat jij fijn vindt.

Related

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest posts

Categories