Roadtrippen met deze tips

Nog even en het is zover, de zomervakantie staat weer voor de deur. De tijd van het jaar om heerlijk even weg te gaan en een roadtrip te maken! Met de auto op vakantie heb jij alle vrijheid om te stoppen waar je wil, te overnachten waar je wil en even heerlijk bij te komen. Samen of alleen de auto in stappen, met een tent of misschien heb je een klein busje waar je de achterkant van kan transformeren in een slaapplaats. Het kan allemaal als je gaat roadtrippen deze zomer.

Wat heb je nodig tijdens een roadtrip

Het is wel handig om te weten wat je allemaal nodig hebt tijdens een roadtrip, zeker als dit de eerste keer is dat je met de auto een trip gaat maken. Er zijn genoeg dingen waar je aan moet denken bijvoorbeeld een telefoonhouder auto die jouw handen handsfree maakt en houdt zodat je geconcentreerd en veilig kan rijden. Niet elke telefoon past namelijk in elke houder, dit komt natuurlijk doordat smartphones verschillen van grootte, breedte en merk.

Veilig achter het stuur

 Om de juiste houder te vinden voor jouw smartphone is het belangrijk dat je weet welke soorten telefoonhouders er zijn. Er zijn namelijk houders met een RAM mount, deze zit vast aan het dashboard van de auto. De houder heeft haken waar jouw telefoon precies in past zodat deze nergens heen gaat. Uiteraard kan de houder bewegen zodat de bijrijder ook kan kijken als jij als bestuurder even je ogen op de weg moet houden. Ook zijn er houders waarbij de telefoon door middel van magneten op de juiste plek wordt gehouden.

Je kunt ook kiezen voor een SP connect dit is een telefoonhouder met een sterk bevestigingssysteem. Hierdoor hoef je, je absoluut geen zorgen te maken dat de telefoon goed op zijn plek zit. Als je van plan bent om met een motor of een fiets een roadtrip te maken past dit systeem uiteraard ook. Een motor of fietsvakantie is immers ook een roadtrip en heb je beide handen ook handsfree nodig om op de weg te letten. 

Nog wat laatste tips

Zorg voor genoeg snacks en water voor onderweg. Bij tankstations en wegrestaurants kan je uiteraard koffie en thee kopen, maar hierdoor vergeten veel mensen genoeg water te drinken. Daarnaast zijn comfortabele kleren en fijne schoenen erg handig, zeker als je met de auto gaat. Op de motor draag je uiteraard speciale gear bedoeld voor op de motor en op de fiets is vooral water- en winddichte kleding een goede tip om over na te denken. Als je met de auto of motor gaat, controleer dan of je auto- of motorverzekering up-to-date is. Misschien moet dit mogelijk nog aangepast worden voordat jouw roadtrip begint.

Zorg voor rust onderweg

Een goede playlist als je houdt van muziek is ook een must, zorg dat jij je roadtrip muzieklijst al klaar hebt staan voordat je de weg op gaat. Er zijn trouwens ook genoeg lijsten die andere mensen al hebben gemaakt mocht je dit fijner vinden. Nu nog even wat algemene tips voor als je op vakantie gaat naar het buitenland. Vergeet niet je mobiele telefoon abonnement aan te passen als je naar het buitenland gaat, bij sommige providers moet je zelf de bundel aanzetten als je Nederland uit rijdt. Een andere tip die altijd handig is op vakantie naar het buitenland is een reisverzekering afsluiten, vraag dit na bij je zorgverzekering. De laatste tip, vergeet niet te genieten van het uitzicht!

Related

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest posts

Categories