Praktische camping tips voor beginners

Kamperen is een fantastische manier om de geest tot rust te brengen, in contact te komen met de natuur en op avontuur te gaan. Maar het is niet gemakkelijk om het perfect te maken bij je eerste poging. We hebben jarenlang met vallen en opstaan gekampeerd op elk continent (inclusief Antarctica) en hebben onze beste kampeertips samengesteld om het buitenleven comfortabeler en leuker te maken.

In deze gids gaan we in op kampeer benodigdheden, het plannen van maaltijden, hoe je je kamp opzet, en nog veel meer. Dus maak je klaar om je volgende kampeertrip te plannen met onze hulp.

Camping tips voor beginners

Kamperen is veruit een van de beste manieren om de natuur en het buitenleven te ervaren, maar het kan intimiderend zijn, vooral voor beginners. Wij hebben in de loop der jaren veel gekampeerd waardoor we een schat aan kennis hebben vergaard. Dus vandaag gaan we delen al onze camping tips en trucs die uw volgende kampeertrip plezierig zal maken.

Tip: CampingArdennen.nl

Het plannen van uw kampeertrip

De beste kampeertrip begint met een goede planning. Het is niet zo dat u gewoon in uw auto kunt springen en gaan. U moet rekening houden met het weer en de tijd van het jaar. Bovendien zult u waarschijnlijk ruim van tevoren een camping moeten reserveren, tenzij u van plan bent om in de binnenlanden te kamperen. Alles wat u doet om uw reis te plannen voordat u op pad gaat, maakt de kampeerervaring gemakkelijker en minder stressvol. Dus laten we beginnen.

  1. Wat voor soort kampeerder bent u?

We willen breken camping naar beneden in verschillende soorten stijlen. Sommige mensen liever ruwen het zo veel als ze kunnen en anderen liever een beetje comfort op hun kampeertrip. Door te bepalen wat voor soort kampeerervaring u wilt hebben, kunt u de perfecte reis plannen.

Tent kamperen: Verreweg de meest populaire, omdat het meestal gaat om kamperen in een tent op een camping of een nationaal park waar ze faciliteiten hebben zoals badkamers en water.

Auto Kamperen: Dit is populair omdat je dan met de auto naar de camping rijdt en het opzetten heel eenvoudig is. Soms kampeer je in een tent op de grond, soms bovenop je auto, en de meer avontuurlijken slapen gewoon met een opblaasbaar matras achterin hun SUV.

Aanhangwagen of camper: Reizen met een camper wordt steeds populairder en omvat het trekken van een camper of het rijden met een camper waarvan alle voorzieningen binnen zijn.

Backcountry Camping: Dit is voor de hardcore kampeerders en wandelaars die er zijn. Dit is een manier van kamperen waarbij je al je uitrusting, voedsel en water (of een waterzuiveraar om water uit meren te zuiveren) meeneemt en je kampeert zonder voorzieningen. Dit is het soort kamperen dat je meestal doet als je een beetje ervaring hebt.

  1. Een camping kiezen

Een camping kiezen

Als het gaat om het kiezen van een camping is het altijd aan te raden dit van tevoren te doen. Bij het kiezen van een camping zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden:

Wat is de beste tijd van het jaar om te bezoeken? Hoogseizoen of laagseizoen?

Welke voorzieningen zijn er? Zijn er bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen, is er stromend water, zijn er vuurplaatsen of moet u een kampvuur meebrengen, of heeft u een picknicktafel nodig?

Welke regels heeft de camping? Is er bijvoorbeeld een brandverbod, zijn er sluitingsverboden of, als u een hond heeft, zijn huisdieren toegestaan?

Hoe ver van tevoren moet je reserveren om de camping te krijgen die je wilt?

Tip: kleine camping Ardennen

  1. De beste camping kiezen

De beste camping kiezen

Of u nu kampeert in een nationaal park of op een camping, het kiezen van een goede camping kan het verschil maken tussen een geweldige kampeerervaring en een middelmatige. Het is altijd een goed idee om een camping te zoeken die deze kenmerken heeft:

Een geweldig uitzicht of dicht bij het water. Deze liggen meestal uit de buurt van andere campings en bieden een beetje meer privacy.

Verder weg van de sanitaire voorzieningen. Als uw camping is uitgerust met sanitaire voorzieningen, zult u een plaats willen kiezen die op een goede afstand ligt, vooral als u vroeg naar bed gaat of een lichte slaper bent.

Als u in de zomer kampeert, zoek dan een plek met schaduw van bomen, u zult ons dankbaar zijn als de ochtendzon van uw tent een oven maakt.

Related

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest posts

Categories