Energie besparen met je horecazaak

Wat betreft besparen op je energierekening in de horeca valt er tegenwoordig nog veel te winst te behalen. In deze blog lees jij hoe je als horeca onderneming bespaart op je energierekening. 

Terrasverwarmers

In de zomer lekker lang op het terras blijven zitten is natuurlijk ideaal. Je wilt je gasten het zo comfortabel mogelijk maken. Dat doe je door terrasverwarmers te plaatsen die het terras goed verwarmen. Om dit zo efficiënt mogelijk te doen is het verstandig om een windscherm horeca te plaatsen. Dit zorgt ervoor dat de warmte van de terrasverwarmers blijven hangen. 

Verder is het van belang dat je het aantal terrasverwarmers af stelt op het te verwarmen oppervlak. Als je de mogelijkheid hebt om de terrasverwarmers op te hangen aan de gevel dan raden we dit zeker aan. Dit werkt veel efficiënter dan een losstaande terrasverwarmer. Een gevel houdt de warmte beter vast. Donkere bestrating houdt warmte langer vast dan lichte bestrating. Als je het echt goed wilt aanpakken raden we terrasverwarmers met een bewegingssensor aan, hiermee wordt alleen het terras verwarmd wanneer dit ook echt nodig is. 

Investeer in een dimmer op je terrasverwarming. Een dimmer kost tussen de € 130 en € 300. Een heater met een dimmer verbruikt ongeveer 75% van het maximale vermogen. Dit is bij een terrasverwarmer van 8 kW al 2 kW per uur. Als een heater 800 uur per jaar aanstaat wordt er zo’n 1600 kWH op jaarbasis bespaart. Dit is zo’n € 320 per jaar en dat betekent dat je de dimmer binnen een jaar al terug hebt verdiend. 

Verkoeling

Tijdens de hete zomerdagen zitten de terrassen uiteraard vol. Maar in sommige gevallen is het zo heet dat het op het terras ook niet uit te houden is. In dat geval moet je voor genoeg verkoeling zorgen. Het is vaak een uitdaging om de producten goed koel te houden zonder dat dit extra energie kost. Vaak staat de voorraad drank op een warme locatie. Wanneer deze dranken vervolgens koud worden gezet daalt de temperatuur in de koeling. Dit kost ontzettend veel energie. Zorg er daarom voor dat de opslag niet al te warm is. Of gooi de drank in een bak met ijsblokjes voordat je de dranken in de koeling gooit.  

Keuken

Veel horecazaken leven dankzij hun keuken. In de keuken is veel apparatuur aanwezig en hier valt veel op te besparen. Ga zuinig met het aanzetten van de apparaten om. Zet de gaspitten na gebruik uit, je verbruikt hier al snel zo’n 10% mee. Doe hetzelfde met het andere apparatuur wat niet gebruikt wordt. Dek de frituur af wanneer je het niet gebruikt. Zo blijft het vet warm en hoeft de frituur zichzelf niet weer helemaal op te warmen.

Met deze cruciale tips zorg jij er 100% voor dat jij bespaart op de horeca energierekening. 

Related

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest posts

Categories