Een Citytrip naar Sevilla of Athene

Een Citytrip naar Sevilla of Athene

Sevilla en Athene zijn hele leuke steden om te bezoeken. De meeste mensen hebben 2 à 3 dagen nodig om Sevilla en Athene helemaal te ontdekken. Maar wil je graag alle musea in, en uitgebreid lunchen en wandelen? Dan heb je waarschijnlijk wel wat meer tijd nodig. Om je een idee te geven van wat er in deze twee steden te doen is, hebben we hier wat leuke tips op een rijtje gezet.

Leuke bezienswaardigheden in Sevilla

In Sevilla begin je je dag met een ontbijt in één van de vele eetcafés of bakkerijen in de stad. Neem een glas verse jus d’orange met een lekker broodje of juist een echt Spaans ontbijt. De kathedraal van Sevilla is een echte blikvanger met zijn 105 meter hoogte. Ook Alcazar mag je echt niet missen. Dit is een heel groot Moors Paleis dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. De prachtige architectuur, kleurrijke details en goed onderhouden tuinen wil je zeker eens zien. Na dit bezoek kun je bijvoorbeeld naar de Plaza de España gaan. Hier vind je een prachtig versierde galerij met veel mozaïek, iets dat echt bij deze regio hoort. Hier maak je bijvoorbeeld een romantische wandeling langs het kanaal. Na een goed gevulde dag kun je overnachten in Sevilla in één van de vele hotels.

Wat te doen in Athene?

Athene staat bekend om zijn rijke geschiedenis. Dingen die dan ook echt niet mogen ontbreken aan je bezoek zijn de Akropolis, de Toren der Winden, het Olympieion en het Parthenon. Voor lokale producten ga je naar de markt van Varvakios Agora, waar je de cultuur echt beleeft in de overdekte markthallen. Ook de wijk Plaka is erg gezellig, en een leuke manier om wat meer over de cultuur van het land te weten te komen. Deze wijk is niet ver van de Akropolis, en dus goed met een bezoek hieraan te combineren. Bekijk voor je vertrek de romantische hotels in Athene.

Related

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest posts

Categories