De 5 mooiste stranden van Antalya

Een vakantie in Antalya betekent: zon, strand en zee. Wij presenteren u de 5 mooiste stranden langs de Turkse Rivièra – vakantiegevoel en ontspanning gegarandeerd!

1. Konyaaltı-strand: het veelzijdige stadsstrand van Antalya

Ten westen van het centrum van Antalya ligt het Konyaalti-strand, zoiets als het ‘stadsstrand’ van de metropool.
Het Koyaalti-strand, dat u gemakkelijk met het openbaar vervoer kunt bereiken, is een puur stenen strand, de stenen variëren enorm in grootte – dus trek uw badschoenen aan voordat u de azuurblauwe zee in springt. Ligstoelen en parasols kunnen tegen een vrij lage vergoeding worden gehuurd en er zijn talloze recreatie- en amusementsmogelijkheden.
De goed onderhouden boulevard met talloze bars, restaurants, markten en palmbomen maakt het plaatje compleet.

2. Kaputas Beach: droomstrand met Caribische flair

Bijna op het meest westelijke punt van de regio Antalya ligt Kaputas Beach, een van de mooiste stranden aan de Turkse Rivièra. Geflankeerd door een mediterraan rotslandschap, ligt het zandstrand in een pittoreske kleine baai tussen de steden Kalkan en Kas.
Op dit strand heb je zeker het gevoel dat je in de Caraïben zou zijn beland, het water daar is zo helder en turkoois – een droom! Naast een kiosk waar je kunt eten, kun je op het strand parasols en ligstoelen huren.
Omdat Kaputas Beach direct aan een smalle kustweg ligt, zijn er maar heel weinig parkeerplaatsen. Het is daarom raadzaam om met de bus of dolmus vanuit Kas of Kalkan aan te komen.

3. Alanya: het strand van Cleopatra

Alanya, een andere toeristische trekpleister in Turkije, ligt in het oosten van de regio Antalya. Een landtong waarop een kasteelcomplex de moeite waard is, verdeelt de baai van Alanya in twee delen.
In het westen ligt het Cleopatra-strand, dat zijn naam dankt aan het feit dat de koningin van Egypte hier tijdens een reis zou hebben gebaad. Het water van het uitgestrekte zandstrand is bijzonder helder en schoon.
Hier kunt u het volledige vakantiegevoel inademen, ontspannen op een ligstoel en de unieke sfeer in de schaduw van het kasteel op u laten werken.

4. Patara: natuurlijke insidertip

Op het meest westelijke punt van Antalya is er een insidertip met enorme afmetingen! Het Patara-strand heeft een totale lengte van 18 kilometer en strekt zich zelfs uit tot in de naburige provincie Muğla. Het strand is natuurlijk en schilderachtig, alleen een parkeerplaats en twee cafés zijn in het achterland.
“Sardine-gevoel” zoals op sommige andere stranden, dat verwacht je hier niet! Op Patara Beach lijkt de tijd stil te staan ​​en kun je genieten van de zon, het zand onder je voeten voelen en jezelf opfrissen in het koele water in deze idyllische omgeving. Als je geluk hebt, houden schildpadden je gezelschap.
Een andere geweldige wandeling is door het schilderachtige duinlandschap, waar je zelfs de overblijfselen van een oude vuurtoren in de directe omgeving van het strand kunt ontdekken. Je hebt ook een geweldig uitzicht over het hele paradijselijke landschap.

5. Mermerli: Romantische baai in de schaduw van de stadsmuur

Het einde van onze Antalya-tour brengt ons terug naar de hoofdstad van de regio. Direct aan de muren die de Kaleici omringen, ligt Mermerli Beach net ten oosten van de “Old Port”. De baai, die nauwelijks mediterraaner kan zijn, heeft schoon en helder water; U kunt voor een redelijk bedrag parasols en ligstoelen huren.
Hoewel het strand een beetje druk is en het een beetje “smal” is, moet je Mermeli bezoeken vanwege de unieke locatie. Tijdens de lunch kunt u eten in een van de vele restaurants of genieten van een ijsje tijdens een wandeling door de oude stad en dan terugkomen om te zwemmen – oh u mooie Antalya!
Veel hotels hebben een eigen strand, dus u kunt genieten van de dag aan zee en toch beschikken over de voorzieningen van het hotel.
Er zijn dus veel redenen om uw hotel te verlaten en de omgeving te verkennen. Unieke natuurspektakels en historische bezienswaardigheden wachten erop om door u verkend te worden.
Als u na een dag vol excursies wat rust nodig heeft, heeft u de keuze uit een groot aantal prachtige stranden. Wat wil je nog meer? We hopen dat u geniet van uw vakantie.

Hotel

We raden in ieder geval Delphin palace als hotel aan, dat niet alleen direct aan zee ligt, maar ook de beschikking heeft over een prachtig privéstrand.

Related

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest posts

Categories