Een watertafel in uw zwembad

Een watertafel is een leuk speelelement, meestal geplaatst in het ondiepe deel van het zwembad, speciaal voor kleine kinderen. Het geeft de wauw-factor aan het zwembad, daar waar kinderen altijd het liefste met het alom bekende zand en water spelen. Bij een watertafel moet je denken aan verschillende speelelementen die op sta en zithoogte gemaakt worden. Letterlijk dus een soort tafelmodel, met verschillende elementen. Je kan hierbij denken aan waterpompjes, waterbanen, waterspuiten, knopjes en sluizen. Het is een veilige manier om te spelen, zorgt voor een hoop interactie en fantasie spel en is erg goed voor de ontwikkeling van de fijne en grove motoriek van kleine kinderhandjes. Natuurlijk kunnen kinderen ook met hun eigen bootjes en poppetjes spelen in de watertafel. Door middel van de sluizen en knopjes laten de kinderen het water in de watertafel stromen, overstromen, ze kunnen precies zien wat hun actie teweeg brengt. Niet alleen heel leuk dus, maar ook erg leerzaam! Op deze manier leren ze een beetje over oorzaak-gevolg relaties.

Een watertafel maken bij het zwembad

De realisatie van een watertafel is niet super ingewikkeld. Qua wateraanvoer (die er meestal toch al ligt van het zwembad) kan je kiezen uit een waterstraal die uit de muur komt, uit een dier of poppetje, uit een paal, of uit een boog. De producten worden vaak op maat gemaakt dus je kan zelf nadenken over de beste vormgeving die bij je zwembad en buitensituatie past.

Eindeloos speelplezier, ook voor de allerkleinsten

Soms zie je ook wel op een waterloze vloer een watertafel met speelelementen staan. Het water wat tijdens het speelplezier ‘geknoeid’ wordt, wordt dan namelijk direct afgevoerd. Doordat er hier geen laagje water achterblijft is dit tevens een superveilige speelomgeving voor de allerkleinsten.

Combineren

Natuurlijk kan je verschillende soorten watertafels en speelelementen met elkaar combineren. Deze zijn vaak voor zowel binnenzwembaden als buitenzwembaden geschikt. Het op maat maken behoort ook hier tot de mogelijkheden. De daadwerkelijke bouw van de watertafel kan je zelf doen, maar als je weinig tot geen technische kennis hebt dan kan een bedrijf dat gespecialiseerd is in (de bouw van) watertafels dit werk je uit handen nemen. Als je waterpark eenmaal een feit is, kunnen deze bedrijven je ook helpen om de boel te onderhouden, en eventueel reparaties uit te voeren. Ben je wel tevreden met je watertafel maar wil je graag toch een uitbreiding met extra speeltoestellen dan kan dit ook vaak later toegevoegd worden. Een watertafel is dus een zeer waardevolle, speelse en educatieve toevoeging wat gegarandeerd staat voor jarenlang speelplezier!

Bron: holidaytalk.nl